5x Waarom je Reykjavik gezien moet hebben

Van Londen en Rome tot New York. Steden die iedereen bekend in de oren klinkt als we kijken naar het plannen van een stedentrip. Toch zijn er nog veel verborgen pareltjes die nu ook steeds populairder worden. Reykjavik bijvoorbeeld. Dit is dan ook een stad die niet meer binnen de stedentrips mag ontbreken. Een stad die vaak wordt vergeten door de kou. Maar waarom is Reykjavik nou zo populair? Wij hebben hier de vijf redenen voor jou op een rijtje gezet. Reykjavik here we come!

Sportieve activiteiten

Reykjavik staat bekend om de geweldige natuur en omgeving. Een plek waar je echt even tot rust kan komen en ‘offline’ kan gaan. Er zijn dan ook genoeg mogelijkheden voor de actievelingen onder ons. Van een prachtige wandeling door de natuur tot een actieve dag. Wat dacht je van paardrijden of ga je toch liever forel vissen? Ook walvisspotten is een onvergetelijk avontuur. Ben je meer op zoek naar de actievere sporten als raften? Genoeg mogelijkheden om de omgeving van Reykjavik op die manier te ontdekken. Houd je er wel rekening mee dat extreme sporten als raften niet standaard in de reisverzekering zit en bij sommige verzekeraars ook niet gedekt is.

Blue Lagoon

Wie naar Reykjavik gaat mag de welbekende Blue Lagoon niet vergeten. Dus ben je wel even toe aan een relax moment dan is dit de perfecte spot. Dit geothermische openluchtbad ligt op zo’n driekwartier rijden van de stad vandaan en word je weer helemaal zen. Het water bestaat uit algen, mineralen en silica en is te herkennen aan de prachtige groen, blauwe kleur.

Musea

Ben je meer op zoek naar musea, dan ben je ook hiervoor aan het juiste adres. De stad heeft een uitgebreid aanbod. Niet alleen van musea, maar ook diverse galerieën. Benieuwd naar de tijd van de Vikingen? Dan is het Nationaal Volksmuseum iets voor jou. Ook het openluchtmuseum Arbaejarsafn is een pareltje. Ben je meer op vakantie met kinderen? Dan is het Saga museum zeker een bezoekje waard. Dit museum gericht op de IJslandse saga’s. Er worden zeventien verhalen verteld vanuit de IJslandse middeleeuwse literatuur aan de hand van gemaakte beelden.

Het Noorderlicht

Uiteraard mag ook het Noorderlicht niet ontbreken in dit rijtje. Dit welkbekende fenomeen trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Door de ligging van IJsland, is dit een van de beste landen om het Noorderlicht (ook wel aurora borealis) te bezoeken. Het ziet er magisch uit en maakt al een lange tijd een grote indruk op de mensheid. Van oktober tot maart is de grootste kans om het licht te bewonderen. Doordat het in de wintermaanden pikdonker is, zijn de stralingen van het licht nog beter te zien.

Bijzondere architectuur

Wanneer we het hebben over architectuur, is ook IJsland hierin een pareltje. Denk hierbij vooral aan moderne architectuur. Een voorbeeld hiervan is Harpa. Dit is een groot concertcentrum en is te vinden bij de haven. Ook de iconische kerk HallGrimskikrja mag niet ontbreken op het lijstje. Geïnspireerd op het fenomeen hoe lava afkoelt. Genieten van het prachtige uitzicht over de stad? Dat kan ook vanaf de viewpoint in de top van de kerk.

In Reykjavik valt genoeg te zien en te beleven. Van relaxte wandelingen tot musea en het Noorderlicht. Je verveelt je geen moment. Ben jij al helemaal klaar voor je trip? Houd goed rekening met het weer in IJsland en ga goed voorbereid weg zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Naast warme kleding ben je met een doorlopende reisverzekering altijd goed voorbereid. Zelfs voor je reis begint!