Keflavik Airport is de IJslandse luchthaven waar je landt wanneer je een vlucht naar Reykjavik boekt. Meer dan zes miljoen passagiers maken in 2016 gebruik van deze luchthaven Reykjavik. Dit kunnen reizigers zijn die IJsland zelf bezoeken, maar ook passagiers die een stop hebben op deze airport. Voor mensen die New York willen bezoeken is Reykjavik een gewilde plek om een stopover te maken. Op deze manier worden twee steden in één trip gecombineerd. Airport Reykjavik is dan ook met recht een grote internationale luchthaven te noemen die van alle gemakken voorzien is.

Luchthaven Reykjavik

Wanneer je landt op deze luchthaven dan kun je een moderne luchthaven verwachten. Alle gates en terminals staan duidelijk aangegeven. Je kunt eenvoudig je weg naar de bagageband vinden. Om op de plaats van bestemming te komen, zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt een auto huren bij één van de grote verhuurmaatschappijen die gevestigd zijn op deze Airport Reykjavik, maar je kunt ook gemakkelijk aan een taxi komen. Het is ook mogelijk om met een bus naar het centrum van Reykjavik te reizen. Mocht je bij een reisorganisatie een georganiseerde reis hebben geboekt dan staat er een transfer voor je klaar die je naar het hotel brengt.

Faciliteiten Airport Reykjavik

Deze moderne luchthaven is van alle gemakken voorzien. Je kunt hier winkelen of heerlijk eten in één van de restaurants. Je kunt gebruik maken van gratis WI-FI en er zijn honderd oplaadpunten waar je een mobiele telefoon of laptop kunt opladen. Ook aan kinderen wordt gedacht. Bij de security control krijgen kinderen een kleurboek en potloden waarin IJslandse dieren staan afgebeeld. Op deze manier duurt het wachten minder lang. In de centrale hal staat er voor de kinderen een Lego tafel klaar waar ze naar hartenlust kunnen spelen.

De terugreis vanaf luchthaven Reykjavik

Op de luchthaven Reykjavik doen ze er alles aan om passagiers niet te lang te laten wachten. Je kunt gebruik maken van de selfservice check in kiosken die 24 uur per dag geopend zijn. Inchecken verloopt op deze manier een stuk soepeler. Het is wel belangrijk om 2,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn. Om de wachttijd voor de security controle te verkorten adviseert Keflavik Airport om alvast je paspoort en boardingpass gereed te houden. Vloeistoffen en parfums tot honderd milliliter dienen verpakt te zijn in een doorzichtig zakje. Door alle adviezen in acht te nemen verloopt de terugreis voorspoedig.