Als je arriveert op Keflavik Airport zijn er verschillende manieren om bij het hotel te komen. Je kunt gebruik maken van een taxi of een kaartje voor de Flybus kopen. Met het OV van de luchthaven naar het centrum van Reykjavik reizen, scheelt enorm in de kosten. De buschauffeur stopt bij verschillende hotels en je kunt vooraf aan hem doorgeven bij welk hotel je graag wilt uitstappen. Met de Flybus is niet de snelste manier om bij je accommodatie te komen, maar wel de voordeligste. Andere opties zijn het huren van een auto of het gebruik maken van een taxi.

Met het OV van de luchthaven naar het centrum

In IJsland rijden geen treinen of trams. De enige vorm van openbaar vervoer is de bus. De Flybus is een goede manier om af te reizen naar je hotel. Er staat altijd een bus voor je klaar, dag en nacht. De bus staat buiten de terminal en vertrekt elke veertig minuten nadat er een vlucht is binnengekomen op Keflavik Airport. Op deze manier heb je voldoende tijd om je bagage op te halen, een kaartje te kopen en om in te stappen. Haasten is echt niet nodig.

Ophalen bij de accommodatie

Bij de receptie van je hotel is het mogelijk om een bus voor je vertrek te regelen. Een ritje van het hotel naar de luchthaven duurt ongeveer 45 minuten. Op de airport dien je circa 2,5 uur voor vertrek aanwezig te zijn, dus het is aan te raden om genoeg marge in te plannen. Als je aangeeft dat de bus vier uur voor vertrek bij het hotel moet zijn, dan heb je genoeg tijd. Je betaalt voor de busrit circa 3000 ISK, dat is ongeveer 25 euro, afhankelijk van de wisselkoersen. Kinderen krijgen altijd korting op een buskaartje.