De beste manier om IJsland te verkennen is per auto. Je kunt met een 4×4 uitstekend het ruige IJslandse terrein verkennen, maar met een gewone auto kom je ook op de prachtigste plekken. Wanneer je iemand moet ophalen van de luchthaven Reykjavik ben je natuurlijk benieuwd naar hoe parkeren luchthaven Reykjavik werkt. Gelukkig zijn er voldoende parkeerplekken beschikbaar en is parkeren zo gebeurd. Er zijn twee short term parkings waar je de auto tegen betaling kunt laten staan. Het eerste uur betaal je hiervoor ISK 500 en elk uur daarna ISK 750. Vijfhonderd IJslandse kronen komt overeen met ongeveer vier euro. Dit is natuurlijk afhankelijk van de wisselkoersen.

Parkeren luchthaven Reykjavik

Kort parkeren op Keflavik Airport kan bij de twee short term parkings. Vertrek je vanuit IJsland naar een andere bestemming dan kun je beter kiezen voor long term parking. Je kunt de auto daar voor een langere tijd veilig parkeren. Als je gebruik hebt gemaakt van een huurauto dan dien je deze op een speciale plek in te leveren. Car Rental parkeren luchthaven Reykjavik ligt naast de vertrekhal. Je parkeert de auto bij de vakken van de desbetreffende verhuurmaatschappij en levert de sleutel in bij de vertrekhal.

Alternatieven voor vervoer

Autoverhuur in IJsland kan behoorlijk prijzig zijn. Je betaalt algauw negentig euro per dag voor een kleine auto. Je kunt ook kiezen om met de Flybus naar het hotel te gaan. Deze bus stopt bij verschillende hotels in Reykjavik. Je kunt aan de chauffeur aangeven naar welk hotel je gebracht wilt worden. De tickets kun je kopen in de centrale hal. Mocht je niet met de bus willen reizen dan staan er altijd taxi’s klaar die je naar het hotel kunnen brengen. Indien je een georganiseerde reis hebt geboekt dan staat de reisleiding in de aankomsthal te wachten.