Wanneer je een auto hebt gehuurd wil je natuurlijk graag de route van de luchthaven naar het centrum weten. Het centrum ligt ongeveer vijftig kilometer van Keflavik Airport vandaan. Dit is met de auto ongeveer veertig minuten rijden. Je volgt de weg met het nummer 41 helemaal tot aan Reykjavik. Je arriveert dan vanzelf in het centrum. Deze route is niet de moeilijkste route in IJsland. Het is juist moeilijker om in het binnenland de juiste weg te vinden. Door de uitgestrekte omgeving is het altijd belangrijk om de tank goed in de gaten te houden.

Route van de luchthaven naar het centrum

Als je gebruik maakt van Car Rental dan kun je bij de informatiebalie altijd vragen om een routekaartje. Meestal geven ze die standaard bij het overhandigen van de autosleutels. Je ziet hierop duidelijk het wegennet van IJsland. Dit kaartje is ook handig wanneer je van plan bent om het binnenland te bekijken. Tijdens je autorit is de kans groot dat je amper iemand tegenkomt. Zomaar op de bonnefooi het binnenland in rijden, is dan ook niet aan te raden. Huizen liggen kilometers verwijderd van elkaar. Goed voorbereid op pad gaan, is belangrijk. Wanneer je geen kaart hebt dan is het rijden met navigatie aan te raden.

Autorijden in IJsland

Het is altijd spannend om in een ander land achter het stuur te kruipen. Elk land heeft zo zijn eigen gebruiken. De verkeersregels in dit land zijn hetzelfde als in Nederland. Ook wordt er gewoon rechts gereden. Sommige regels zijn anders. Het is verplicht om met verlichting aan te rijden en het dragen van een zonnebril is met de felle zon echt een must. Het terrein is nogal heuvelachtig en er zijn veel gravelpaden. Met een gewone huurauto is het verboden om de F wegen te berijden.