Wanneer je op Keflavik Airport arriveert, staan er altijd taxichauffeurs klaar die je naar het hotel kunnen brengen. Een ritje met de taxi van de luchthaven naar het centrum van Reykjavik duurt ongeveer veertig minuten. De prijzen voor een taxirit variƫren. Deze prijs is afhankelijk van het aantal personen. Je betaalt ruim honderd euro voor een enkele reis naar Reykjavik centrum. Het is mogelijk om vooraf een taxi te reserveren via het internet. Er zijn taxiaanbieders waarbij je van tevoren al een reservering kunt maken zodat je zeker weet dat er een taxi voor je reisgezelschap klaar staat. Dit is aan te raden wanneer je reist met een grote groep.

Met de taxi van de luchthaven naar het centrum

De eenvoudigste manier om bij je hotel te komen, is door gebruik te maken van een taxi. Buiten de aankomsthal staan er al taxichauffeurs klaar die je naar je eindbestemming kunnen brengen. Het is aan te raden om vooraf te informeren naar de prijs. Dit om misverstanden te voorkomen. Wanneer je een prijs overeengekomen bent, hoef je alleen nog maar de naam van het hotel door te geven. De taxichauffeurs weten feilloos hun weg op het eiland te vinden.

Andere vervoersmogelijkheden

Gebruik maken van een taxi is best kostbaar in IJsland. Zeker als je een low-budget reis in gedachte had, is elke IJslandse kroon die je kunt besparen mooi meegenomen. Om de vervoerskosten zo laag mogelijk te houden kun je er ook voor kiezen om met een bus naar het hotel te rijden. Dit duurt langer, maar is aanzienlijk goedkoper. Wanneer je een pakket reis hebt geboekt of een georganiseerde reis dan hoef je geen rekening te houden met transferkosten. Vervoer naar de accommodatie wordt dan voor je geregeld en is al inbegrepen bij de reissom die je hebt betaald.