Dit mag je niet missen als je in de winter op vakantie gaat!

Het is weer het einde van het jaar en je hebt nog wat vakantiedagen over. Het perfecte moment om er nog even lekker tussenuit te gaan. De vakantie is geboekt en over een paar dagen vertrek je, maar wat mag je nu zeker niet vergeten om mee te nemen? Lees hier verder om daar achter te komen.

kamperen

Tip 1: trek water- en winddichte kleding aan

Als je naar een bestemming gaat waar het op dat moment koud is dan is het handig om thermokleding, truien, een waterdichte jas en zeker twee paar dikke sokken mee te nemen. Wat ook belangrijk is, is om een muts mee te nemen. Het is namelijk zo dat als je hoofd en voeten koud zijn dat je lichaam dan ook niet snel warm wordt.

Tip 2: zorg voor een goede en warme nachtrust

Je wilt natuurlijk niet de hele nacht wakker liggen van de kou. Neem daarom een winterslaapzak mee. Deze is speciaal gemaakt om je warm te houden bij koude temperaturen. Ook is een winterslaapzak vaak geschikt voor 4 seizoenen. Zo kan je het dus vaker gebruiken.

Tip 3: verzorg jezelf goed, ook in de winter!

Wat voor zich spreekt is natuurlijk een tandenborstel, tandpasta, haarborstel etc. Maar wat je zeker ook niet moet vergeten is een crème voor je gezicht en lichaam. Je kan namelijk in de winter last krijgen van een droge huid.

 Tip 4: zonder deze papieren kom je niet ver!

Zorg er altijd voor dat je je paspoort/identiteitskaart op zak hebt. Vergeet natuurlijk ook niet je financiële middelen, zoals pinpas, contant, creditcard etc. Als je vanaf het vliegveld nog een stukje moet rijden naar je accommodatie is het handig als je van te voren de routebeschrijving paraat hebt. Wees dus goed voorbereid zodat je ontspannen je vakantie in gaat.