Handbagage reistassen tips

Kies de juiste reistas voor al je handbagage 

Wanneer je kort op reis gaat, een nacht in een hotel of een weekendje weg, dan heb je waarschijnlijk genoeg aan je handbagage. Een reistas is in dat geval een praktische keuze. Bij het vervaardigen van reistassen is er door de ontwerpers rekenschap mee gehouden dat de tassen licht in gewicht en flexibel zijn, waardoor je de tassen eenvoudig kunt vervoeren. Een tas voor je handbagage hoeft zeker geen saaie tas te zijn. Door de vele aandacht die de ontwerpers hebben geschonken aan de ontwerpen, kunnen reistassen ook echte fashion items zijn

Welke tas past bij mij?
Wanneer je opzoek bent naar een reistas die je vaak gaat vergezellen tijdens korte reizen, dan is het verstandig om goed te kijken, waarvoor je de tas wilt gebruiken en wat je van een tas verwacht. Er zijn immers veel verschillende soorten tassen te koop.

Tas met wieltjes
Tassen waaraan wieltjes bevestigd zijn, zijn ideaal wanneer je kort op vakantie wilt gaan. Door de wielen en het handige handvat zijn deze tassen eenvoudig te mee te nemen, zonder dat je, je zware tas hoeft te tillen doordat je de tas laat rollen op de grond.

Handbagage vliegtuig
Wanneer je handbagage wilt meenemen het vliegtuig in, dan gelden daar verschillende regels voor, daarom is een lichte tas met veel verschillende vakjes vaak het meest praktisch.

Backpacken
Ga je niet kort op reis, maar juist lang, waarbij je veel snel plek naar plek reist, dan is het handig als reistas te kiezen voor een backpack tas. Dit is een grote rugzak met veel opbergruimte. Wanneer je kiest voor een backpack tas, dan ben je waarschijnlijk van plan om een verre reis te maken, waarbij je veel bagage wilt meenemen. Daarom is het van groot belang dat je kiest voor een tas, die goed op je lichaamshouding is afgestemd.