Als je op zoek bent naar een hotel in de IJslandse hoofdstad dan wordt het nog lastig om een keuze te maken. Er is genoeg aanbod en in elke prijsklasse kun je een goed hotel vinden die je vast en zeker aanspreekt. Belangrijk bij de keuze van een hotel is de ligging, de prijs en het aantal beschikbare kamers in jouw reisperiode. Wanneer je van plan bent om met een grote groep te reizen, is het aan te raden om ruim van tevoren op zoek te gaan naar een geschikte accommodatie. Zo weet je zeker dat er voldoende plek is om iedereen in hetzelfde hotel te laten verblijven.

Top 5 beste hotels

Wanneer je graag een ontspannen verblijf wilt dan kun je kiezen voor de luxere vijfsterren hotels. Je weet dan zeker dat je kunt genieten van alle hotelfaciliteiten en een comfortabele kamer reserveert. Bij de top 5 beste hotels in Reykjavik horen het Black Pearl Apartment Hotel, Grand Hotel Reykjavik, Fosshotel Reykjavik, Hilton Reykjavik Nordica en het 101 Hotel. Uiteraard zijn er nog veel meer luxe hotels in het centrum te vinden. Ook in een vier- of driesterren accommodatie kun je prima vertoeven.

Top 5 goedkoopste hotels

Indien je voor een low-budget verblijf kiest dan heb je in IJsland ook voldoende keuze. Bij de top 5 goedkoopste hotels horen Reykjavik Hostel Village, Skolabru Guesthouse, The Capital-Inn, Hotel Cabin en Stay Apartments Boholt. Je kunt in deze accommodaties goedkoop verblijven en toch genieten van al het moois dat IJsland te bieden heeft. Een accommodatie uit de top 5 goedkoopste hotels boeken, is een prima keuze wanneer je alleen in het hotel bent om te slapen en weinig om luxe geeft. In het centrum vind je genoeg eetgelegenheden en caf├ęs om je prima te kunnen vermaken.

Een goede accommodatie vinden

Wat een geschikte accommodatie voor je is, hangt af van een aantal factoren. Allereerst je persoonlijke voorkeur. Kies je voor luxe of voor eenvoud? Ook het reisdoel is belangrijk. Indien je veel buiten de deur bent, is het misschien niet nodig om een vijfsterren hotel te reserveren. Wanneer je het binnenland intrekt voor dagtripjes of om excursies te maken, is het zonde om veel te betalen voor een luxe verblijf. Je kunt dan beter uit de top 5 goedkoopste hotels een verblijf kiezen of kiezen voor een middenklasse hotel. Wil je genieten van wellness? Dan staat er in de top 5 beste hotels vast een geschikt hotel tussen.

De ligging van de hotels

Voordat je een hotel boekt, is het handig om de ligging van je verblijfplek op te zoeken. Op deze manier kun je een goede inschatting maken of je logeeradres een centrale ligging heeft. In IJsland heb je te maken met een uitgestrekt gebied en kan grote afstanden een probleem zijn wanneer je geen auto voor de deur hebt staan. Door een hotel uit te kiezen op een centraal punt weet je zeker dat je alles op loopafstand kunt bereiken, want in Reykjavik valt genoeg te beleven.