Wil je wakker worden midden in de natuur, maar toch dichtbij het centrum van Reykjavik verblijven? Je kunt dan kiezen voor een verblijf op één van de campings Reykjavik. Dit is een goede manier om te genieten van het vrije kampeergevoel in het wonderschone IJsland. Het voordeel van een verblijf op een camping is dat je heerlijk je eigen gang kunt gaan. Je hoeft geen rekening te houden met ontbijttijden en je kunt zo lang uitslapen als je zelf wilt. Bij IJslanders staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Je kunt dus altijd rekenen op een warm welkom van de locals.

Campings Reykjavik

Om te kunnen genieten van een kampeervakantie in dit land hoef je geen kampeerspullen mee te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een ingerichte safaritent huren die van alle gemakken is voorzien. Dit is wel zo handig wanneer je met het vliegtuig naar IJsland komt. Het is mogelijk om in IJsland kampeerspullen te huren, zoals tenten, backpack materiaal en kookgerei. In IJsland zijn meer dan honderd campings waar je kunt overnachten. Enkele campings liggen op een paar kilometer afstand van de hoofdstad. Campings Reykjavik zijn vaak wat eenvoudiger dan in Nederland, maar je kunt ook kiezen voor een vijf sterren campsite. Dan weet je zeker dat je op een comfortabele manier verblijft.

Vervoer campings Reykjavik

De makkelijkste manier om IJsland te verkennen, is door een auto te huren. Deze kun je op de luchthaven huren of bij de campings Reykjavik zelf. Vaak is het mogelijk om fietsen te huren. Dit is een goede manier om het centrum te bereiken of om mooie bezienswaardigheden te bekijken. De afstanden in IJsland zijn groot dus vervoer is noodzakelijk wil je alle hoogtepunten van het land kunnen zien. Je kunt gebruik maken van de bus. Dit is de gemakkelijkste en voordeligste manier van reizen.