Kamperen in Reykjavik, goedkoop en vogelvrij

IJsland is een vrij klein land maar toch hebben ze meer dan 100 geregistreerde campings. Campings worden ook wel Tjaldsvaedi genoemd. De meeste campings zijn geopend vanaf juni tot september. Het verblijven op een camping is in Reykjavik vrij goedkoop. Een overnachting kost maximaal 10 euro per nacht. Hoe maak je het kamperen zo prettig mogelijk lees je in dit artikel. Denk bijvoorbeeld aan het slapen op een tweepersoons luchtbed.

reykjavik

Campings

De meeste campings zijn vrij karig. Je moet het ook niet vergelijken met een luxe camping in Spanje bijvoorbeeld. Het is meestal niet meer dan een kaal grasveld waar je een tent kunt opzetten met bijvoorbeeld een  tweepersoons luchtbed. Doordat IJslanders zelf ook veelal kampeerders zijn. Kom je niks te kort. Elektriciteit, warm water,  zwembaden en zelfs warmtebronnen zijn veelal aanwezig. Veel campings hebben geen vaste sta plaatsen. Hierdoor staan de caravans, tenten of campers vaak door elkaar.

De natuur

IJsland staat bekend om zijn prachtige natuur. Je hoeft daarvoor niet heel ver het binnenland in te gaan. Ook in de buurt van Reykjavik vind je mooie plekjes waar je van de natuur kunt genieten. Zo vind je in Reykjavik zelf verschillende parken waar je kunt wandelen, zoals Laugardalur, waar je niet alleen een prachtig aangelegde botanische tuin kunt bezoeken maar ook een kleine dierentuin met veel verschillende dieren die op IJsland voorkomen. Je hoeft hier dus geen olifanten te verwachten, maar vossen, zeehonden en boerderijdieren zal je er vast en zeker zien.

Voordelen van kamperen

Als je een klein reisbudget hebt, kan kamperen een geweldige manier zijn om een ​​leuke vakantie te hebben voor een stuk minder geld. Kamperen is een zeer goedkoop alternatief voor de traditionele vakantie. Je komt uit de reis met een fris gevoel en je bent meer verbonden met de mensen van wie je houdt. Het geeft bijvoorbeeld een veel knusser gevoel als je met je partner op een tweepersoons luchtbed ligt. Kamperen gaat misschien niet over het comfort van een hotelverblijf of het plezier van uitgaan, maar het is een activiteit die op verschillende manieren je gezondheid ten goede komt.