Ontdek IJsland met de auto

IJsland ligt aan de rand van de Noordpool en is een land van uitersten. Van Noorderlicht tot middennachtzon en van vulkanen tot aan watervallen, in IJsland kun je alles ontdekken. Het is daardoor ook een perfect land om eens te ontdekken met de auto. De meeste Nederlanders beschikken echter niet over een eigen auto als zij het land bezoeken… Een huurauto is dan een ideale optie. In deze blog krijg je een aantal tips die jouw IJsland rondreis fantastisch maken.

Meer in ijsland

Reykjavik

Veruit de meeste vluchten vanuit het buitenland naar IJsland komen aan op Keflavik International Airport. Vanaf het vliegveld is Reykjavik vervolgens gemakkelijk te bereiken en dit maakt het een goede plek om je reis te starten. Maak gelijk gebruik van de goedkoop auto huren service van Europcar en je bent klaar om te gaan! In Reykjavik is het geweldig om de thermale baden Laugarsdalslaug en Blue Lagoon te bezoeken. Ook het Nauthólsvik strand is een bezoekje waard om een mooie zomerdag. Bij dit stukje strand wordt er warm water de zee in gepompt, wat het aantrekkelijk maakt om hier een stukje te zwemmen.

Jökulsárlón

Het Jökulsárlón meer is het bekendste en grootste glestjermeer in IJsland. Dit meer ligt tussen het nationale park Skaftafell en het stadje Höfn in. Deze omgeving is echt prachtig en als je hier bent snap je dat deze plek niet voor niets het decor was van twee James Bond films. Maak hier een mooie strandwandeling over het ‘zwarte strand’ of een boottocht over het meer.

Geysir & Strokkur

Als je een bezoek brengt aan IJsland ontkom je er niet aan om de bekendste gijser van het land te bezoeken: Geysir. Deze geiser is tegenwoordig niet meer zo actief, maar hier vlakbij ligt een andere geiser genaamd Strokkur en deze spuwt nog regelmatig heet water tot een hoogte van wel 30 meter. Een prachtig spektakel om mee te maken!