In Reykjavik valt er genoeg te beleven voor jong en oud. Je kunt vanuit de stad verschillende bezienswaardigheden bezoeken en excursies maken. Zo kun je een bezoekje brengen aan het Reykjavik City Museum of het binnenland in trekken om de Golden Circle te bekijken. Vanuit de hoofdstad is het mogelijk om een walvisexcursie te boeken waarbij je walvissen gaat spotten. Ook een Noorderlicht toer mag niet ontbreken op het to do lijstje. Een dagje ontspannen kan in de Blue Lagoon waar je heerlijk kunt relaxen in de vele thermaal baden. Mocht je nog niet genoeg gezien hebben van IJsland dan kun je met de Reykjavik Sightseeing tour de stad eens goed bekijken.

Bezienswaardigheden Reykjavik

Voor de echte daredevils is het mogelijk om de Hallgrímskirkja te beklimmen. Deze kerk is pas dertig jaar oud en oogt voor een kerk erg modern. Je kunt hier de toren beklimmen om zo te genieten van het mooie uitzicht over de stad. Het Reykjavik City Museum verzamelt en conserveert IJslandse schatten. In het Living Art Museum kun je experimentele kunst bewonderen. Wanneer je van plan bent om meerdere musea te bezoeken kun je het beste de Reykjavik Welcome Card aanschaffen. Deze geeft korting op vele bezienswaardigheden en heeft een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur.

Winkelen in Reykjavik

Naast het bezoeken van vele musea kun je in de stad goed shoppen. In de populaire winkelstraat Laugavegur kun je veel boetiekjes vinden. Deze winkelstraat is voorzien van straatverwarming. Daarom wordt het nooit glad en kun je veilig lopen. Naast de vele winkels kun je in het centrum heerlijk lunchen of dineren. Een dagje shoppen en rondslenteren door de straten met de gekleurde huisjes zorgt voor wat afwisseling tijdens je verblijf. Wanneer je genoeg gewinkeld hebt, kun je op de hop on hop off bus stappen om uit te rusten en tegelijkertijd de stad verkennen.

Excursies

Er zijn verschillende excursies te boeken waardoor je in een kort tijdsbestek kennis maakt met de highlights van IJsland. Met de Reykjavik Sight Seeing Tour zie je alle belangrijke hoogtepunten van de stad. Het binnenland van IJsland kun je prima ontdekken met de Golden Circle tour. Je bezoekt dan nationaal park Pingvellir, de waterval Gullfoss en de geiser Geysir. De geisers die warm water omhoog spuiten, zijn echt een aanrader om te zien. De Noorderlichttour bij nacht geeft je de mogelijkheid om het Noorderlicht in het echt te aanschouwen. Wil je walvissen zien? Dan boek je een walvisexcursie.

Ontspannend IJsland

Ben je toe aan rust? Ontspan dan in de Blue Lagoon. In dit geothermische bad kun je genieten van de helende werking van water. Het water is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren. Door de blauwwieren in het water kleurt het water lichtblauw. Veel mensen met de huidziekte psoriasis komen naar de Blue Lagoon omdat het water goed is voor de huid. Een bezoekje aan de Blue Lagoon wordt vaak gecombineerd met excursies. Zo kun je een Golden Circle excursie combineren met een ontspannend bezoekje aan de Blue Lagoon.