Stedentrip New York & Reykjavik 

Vanwege de ligging van IJsland, halverwege Europa en Amerika, zijn er mogelijkheden om een bezoekje aan Reykjavik te combineren met New York. Ontdek IJsland en New York middels een stedentrip! De ligging van IJsland is zeer gunstig en ligt precies op de vliegroute van Europa naar Amerika. In zo’n drie uur vlieg je naar Reykjavik. Ontdek tijdens deze trip de geisers, lavavelden en vulkanen van IJsland. Deze stad kent verschillende hoogtepunten waaronder tal aan musea en belangrijke gebouwen, zoals het muziekgebouw en de Perlan.

Wat kun je beleven in Reykjavik?

Breng een aantal dagen door in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Bezoek de kerken Landakotskirkja en Hallgrimskirkja, en het monument de Imagine Peace Tower van Yoko Ono ter nagedachtenis aan John Lennon. Het is een witte steen waar in vierentwintig talen “Imagine Peace” staat geschreven. Voor de historie van het land moet je naar het Nationaal Museum van IJsland, voor kunst naar één van de drie galerieën, Art Gallery Fold, de Gallery Reykjavik of de National Gallery of Iceland. Overnacht eerst een aantal dagen of 1 week in deze indrukwekkende stad en vlieg daarna door naar ‘the city that never sleeps’.

Dé bezienswaardigheden van New York                                                                                                                                            

New York staat bekend als de stad van de onbegrensde mogelijkheden. Deze stad bestaat uit vijf districten: Manhattan, The Bronx, Staten Island, Brooklin en Queens.  Deze stad kent ontelbaar veel bezienswaardigheden, geweldige winkelmogelijkheden en enorm veel entertainment. Hierdoor heeft New York voor iedereen wat te bieden.  Het Vrijheidsbeeld, Empire State Building en Times Square zijn dé bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen. Ook erg leuk om te zien is het gigantische Central Park in het bruisende Manhattan.

Reizen naar IJsland en Amerika

Om een stedentrip naar Reykjavik en New York te maken moet je een aantal reisdocumenten in orde maken, zoals het paspoort en het visum voor Amerika. Het visum voor Amerika is een ESTA reistoestemming welke aangevraagd kan worden op sites als E Visum Service. Het is aan te raden om dit document aan te vragen voor vertrek daar luchtvaartmaatschappijen hierop controleren bij inchecken.