Wanneer je een vliegticket Reykjavik wilt boeken kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Met welke maatschappij je vliegt zal afhankelijk zijn van de heen- en terugreis datum die je kiest. Luchtvaartmaatschappijen hebben bepaalde vliegdagen wanneer ze naar een bepaalde bestemming reizen. Zo kan het voorkomen dat wanneer je op een vrijdag wilt vertrekken je veel minder keuze hebt uit airlines dan andere dagen. Icelandair en WOW Air vliegen direct vanaf Amsterdam naar de hoofdstad. Deze twee luchvaartmaatschappijen zijn van IJsland zelf. WOW Air is een low cost carrier, dit is een prijsvechter maatschappij waar je voordelig een ticket kunt boeken.

Welke maatschappijen vliegen naar Reykjavik

Als je een ticket naar Reykjavik kun je kiezen om rechtstreeks te vliegen of met een tussenstop. Icelandair en WOW Air vliegen direct vanaf de luchthaven Schiphol naar de IJslandse hoofdstad. Je bent dan na drie uur vliegen in de IJslandse hoofdstad. Andere maatschappijen die ook naar Reykjavik vliegen zijn SAS, British Airways, Vueling, Lufthansa, Easyjet, Norwegian en airBaltic. Wanneer je kiest voor deze airlines dan krijg je te maken met tussenstops. Deze vinden veelal plaats in het land waar de luchtvaartmaatschappij vandaan komt. British Airways zal een tussenstop maken in Londen en Lufthansa in Frankfurt.

Welke maatschappij kiezen?

Als je weet welke maatschappijen vertrekken naar Reykjavik zal de keuze voor een airline afhankelijk zijn van je persoonlijke wensen. Je kunt met een prijsvechter heel voordelig naar de hoofdstad vliegen, echter kun je zonder bijbetaling niet al te veel bagage meenemen. Dit geldt ook voor Easyjet en Vueling. Bij deze prijsvechters kun je voordelig vliegen, maar betaal je extra voor je bagage. Als je vliegt met Icelandair mag je tot 23 kilogram gratis bagage meenemen. Misschien betaal je dan iets meer voor je ticket, maar je hoeft niets extra’s bij te betalen.