Vanaf welke Nederlandse luchthaven kun je naar Reykjavik? Dit is het eerste wat bij mensen te binnen schiet wanneer er een reis naar Reykjavik gepland staat. Het is tegenwoordig gebruikelijk om te vertrekken vanaf regionale luchthavens. Dit is niet alleen erg praktisch gezien het parkeren, maar ook nog eens lekker dicht bij huis. Je kunt mensen uit je omgeving vragen om je even weg te brengen, zonder een ander te belasten met een lange rit naar de luchthaven. Voor veel bestemmingen is het de normaalste zaak van de wereld om te vliegen vanaf bijvoorbeeld Rotterdam of Eindhoven. Maar geldt dat ook voor Reykjavik?

Vanaf welke Nederlandse luchthaven kun je naar Reykjavik?

Als je een rechtstreekse vlucht wilt boeken naar deze stad dan kan dit alleen maar vanaf Amsterdam. Icelandair en WOW Air vliegen rechtstreeks naar deze bestemming. Het is mogelijk om via de luchthavens Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Groningen te vertrekken. Echter, gaat dit gepaard met meerdere overstappen. Soms moet je dan wel drie keer overstappen voordat je op de plaats van bestemming bent. Dit kan een reisduur van maar liefst negentien uur betekenen. Met een rechtstreekse vlucht ben je in ruim drie uur in de IJslandse hoofdstad.

Voordelen van vertrek vanaf een regionale luchthaven

Afhankelijk van je geplande reisdatum is het mogelijk om vanaf een regionale luchthaven te vertrekken met maar één tussenstop. Een tussenstop betekent altijd extra reistijd, maar het kan wel erg aantrekkelijk zijn. Je betaalt bij regionale luchthavens minder aan parkeerkosten en het is gemakkelijker voor iemand om je weg te brengen omdat het dichter bij huis is. Het kan voor jezelf ook prettiger zijn wanneer je niet van de drukte van Schiphol houdt. Ook wanneer je niet goed ter been bent, is de afstand tot de gate veel korter dan bij Amsterdam Airport.