Als toerist ben je van harte welkom in IJsland. Het toerisme is de afgelopen jaren met maar liefst twintig procent gestegen. Dit komt door de aantrekkelijke geografische ligging van het land en de prachtige natuur. IJsland ligt precies tussen de Verenigde Staten en Europa in. Het is dan ook een geliefd land om een tussenstop te maken. Dit mag voor een periode van maximaal zeven dagen. Omdat je als toerist natuurlijk op de hoogte wilt zijn van alle activiteiten in IJsland kun je terecht bij verschillende VVV informatiepunten. Je kunt hier terecht om meer te weten komen over events, een routekaart en handige tips.

Locaties van de informatiepunten

Je kunt de informatiepunten allemaal vinden in de stad Reykjavik. Visit Reykjavik is gelegen in het gemeentehuis, City Hall, 101 Reykjavik. Het Tourist Information Center ligt aan de Adalstraeti 2, 101 Reykjavik en Promote Iceland vind je aan de Sundagaroar 2, 104 Reykjavik. Je kunt hier overdag altijd terecht wanneer je vragen hebt over uitstapjes, tochten naar het binnenland of als er problemen tijdens je reis zijn en je niet goed weet wat te doen. Je kunt bij de VVV informatiepunten handige kaarten halen die je kunt gebruiken tijdens wandelingen of tochten.

Tips van het IJsland verkeersbureau

Ook al gelden er in IJsland vrijwel dezelfde regels als in Nederland, het klimaat is totaal verschillend. Het is belangrijk om waterafstotende kleding te dragen. De weersomstandigheden kunnen grillig zijn. De wind, de kou, sneeuw en regen kunnen voor onderkoeling zorgen. Op de luchthaven is het handig om alvast geld te wisselen. Men betaalt hier met de IJslandse kroon. Een creditcard wordt overal geaccepteerd. Wanneer je van plan bent om auto te rijden, vraag de autoverhuurder of de VVV om tips. Sommige routes op de kaart zijn niet geschikt met een 2WD auto.