Zo blijf je bereikbaar op vakantie

Bereikbaar zijn op vakantie vinden enkele mensen erg belangrijk, waar andere mensen juist graag zo min mogelijk bereikbaar willen blijven. Toch is het goed om altijd wel bereikbaar te kunnen zijn voor familie en vrienden als er wat belangrijks gebeurd. Denk aan een sterftegeval, verjaardag van een vriend of omdat je simpelweg wil vertellen dat je het fantastisch hebt op reis. In dit artikel geven we tips over hoe jij bereikbaar blijft op vakantie. Denk aan het kopen van een herlaadkaart gebruik maken van openbare wifi netwerken.

telefoon

Kopen van een herlaadkaart

Voor mensen die niet per se altijd online te zijn, maar toch wel bereikbaar willen zijn als er wat belangrijks is gebeurd, is het kopen van een prepaid herlaadkaart zeker aan te raden. Daarnaast heb je ook meer inzicht in de kosten die je maakt. Je koop simpelweg een prepaid simkaart met 20,50 of 100 euro daarop. Als de herlaadkaart op is, kan je niet meer bellen. Voordeel hiervan is dat je een maand later niet opeens een torenhoge rekening hebt.  Tegenwoordig kan je een prepaid simkaart ook combineren met internetbundel zodat je gewoon kan whatsappen, facebooken en foto’s kan uploaden op Instagram.

Gebruik maken van openbare wifi netwerken

WIFI is tegenwoordig overal. In de jungle van Colombia tot aan de bossen van Finland. Hierdoor is het veel makkelijker dan vroeger om bereikbaar te blijven. Zo is er altijd wel een restautant of hotel in de buurt waar je gebruik kan maken van het wifi netwerk. Pas wel op met openbare wifi netwerken. Openbare wifi netwerken zijn een prooi voor hackers. Om dit te voorkomen kan je gebruik maken van een vpn of proxy. Hierdoor wordt er een beveiligd netwerk aangelegd wat ervoor zorgt dat hackers minder makkelijk bij je gegevens kunnen komen.