Zorgeloos internetten in het buitenland

Ga jij binnenkort op vakantie naar het buitenland? Lees dan vooral even verder. Met de komst van internet en smartphones en het feit dat je tegenwoordig overal WIFI hebt, is het gemakkelijk om in contact te blijven met familie en vrienden.  Toch schuilt daar ook een gevaar. Zo zijn openbare wifi netwerken een prooi voor hackers en kan het zomaar zo zijn dat je thuiskomt van je welverdiende vakantie en plots je hele bankrekening leeg is geplunderd. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Een oplossing hiervoor is VPN. Daarnaast is het ook aan te raden om voor een sim only abonnement te kiezen als je op vakantie gaat. Tegenwoordig kan je namelijk binnen europa uit je bundel internetten Meer daarover lees je in dit artikel.

telefoon

IP adres veranderen met een VPN

Zo kan je ook je IP adres veranderen met een VPN, nou ja niet daadwerkelijk je IP adres, maar je kan websites we doen laten geloven dat je een ander IP adres hebt. Waarom zou je dat doen in het buitenland?  Veel websites bieden een andere content aan per land. Zo zien Amerikanen een heel ander aanbod op Netflix dan dat wij doen. Veel mensen kiezen er daarom voor om via een VPN een Amerikaanse VPN aan te nemen, waardoor ze de content kunnen bekijken uit Amerika, die vaak veel uitgebreider is. Zo is het ook niet mogelijk om zonder VPN naar NPO gemist te kunnen kijken in het buitenland. Met een VPN is dit wel mogelijk.

Binnen Europa uit je bundel internetten

Waar het vroeger duur was om internet aan te zetten op je telefoon is het tegenwoordig niet meer duur. Je kan namelijk vanuit je bundel internetten. Om dit zo goedkoop mogelijk te doen is het aan te raden om een sim only abonnement af te sluiten. Hierbij betaal je namelijk alleen voor je abonnement en niet voor een toestel en zijn er ook Sim only onbeperkt internet abonnementen. Hiermee hoef je geen zorgen te maken dat je over je abonnementskosten gaat door het whatsappen of bekijken van video’s.