Winter reykjavik

Wil je binnenkort een bezoekje brengen aan de hoofdstad van IJsland, Reykjavik? Zoals sommige van jullie wellicht al weten, is Reykjavik een prachtige historische plaats op een net zo mooi eiland. Hoewel Reykjavik een relatief kleine hoofdstad is, heeft het een bruisend nachtleven en zijn er volop bezienswaardigheden. Het is bijvoorbeeld ook mooi om een auto te huren en de natuur van IJsland te ontdekken.

Alles over Reykjavik ontdekken

IJsland staat natuurlijk bekend om de geisers, dit is echter niet het enige wat mooi is aan de natuur van het eiland. We raden daarom mensen vaak aan om een auto te huren en het grote natuurgebied te ontdekken. Het is ook leuk om je eens in te lezen in de geschiedenis van Reykjavik. Op die manier leerde cultuur en historie van de stad nog meer waarderen.

Voldoende vluchten naar Reykjavik

Door de grote toename in toerisme naar het eiland heeft het aantal vluchten naar Reykjavik ook flink toegenomen. Dit zorgt ervoor dat je meerdere rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Reykjavik kunt boeken. IJsland heeft zelf ook een vliegtuigmaatschappij waarmee je voordelig heen en weer kunt vliegen. In totaal duurt de vlucht ruim drie  uur vanaf Schiphol naar Reykjavik.

Wil je ook vliegen naar Reykjavik? Zorg dan dat je beschikt over een goede reisverzekering. Dit is natuurlijk verstandig, ongeacht welke vakantiebestemming je wilt bezoeken. Met een goede reisverzekering kan je met een gerust gevoel op reis gaan.

Ontdek de rijke cultuur van IJsland

Het verhaal gaat dat IJsland ooit is gesticht door een kolonist van Viking afkomst. Rond het jaar 877 na Christus werd het eiland ontdekt door deze Viking. De naam Reykjavik is afkomstig uit de Noorse taal, letterlijk betekent het “Rookbaai”. De Viking avonturiers gaven deze naam aan de plaats omdat er rook uit de grond leek te komen. In werkelijkheid waren dit de geisers die warm water naar boven spuwde. Door de eeuwen heen is Reykjavik echter een moderne stad en alle moderne gemakken worden. Inmiddels wonen er meer dan 120.000 mensen in de hoofdstad van IJsland.

Comments zijn uitgeschakeld.